tirsdag den 4. august 2009

To børnehavebiblioteker indviet

Slagelse Bibliotekerne har indviet to ny børnehavebiblioteker - i Vestermose Børnehave i Hallelev og i Børnehaven Sputnik i Rude.

I den forbindelse holdt bibliotekets tilknyttede medarbejdere et Bogvogter-kursus i Børnehaven Sputnik. Formålet med kurset er at skabe interesse for bøger og læsning. Børnene lærer at omgås bøgerne hensigtsmæssigt, f.eks. at bladre uden at rive i bøgerne og dermed sikre bibliotekets bøger en længere levetid. Børnene får også hver sit personlige kursusbevis, hvor der står, at de er udlærte "bogvogtere".


Et skrækeksempel blev vist ved en bog, hvor der var sat en klat tyggegummi i, malet og tegnet, revet og klippet i nogle af siderne, og som desuden havde været i berøring med en rugbrødsmad. Dét vakte opmærksomhed - alle børnene kunne se, at det var forkert og ulækkert.

I Vestermose Børnehave blev alle børn samlet, den røde snor blev klippet over af bibliotekar Berit Ahlmann Hansen, og institutionsleder Maria Søberg læste en historie op. Det lille bibliotek blev hurtigt fyldt af nysgerrige børn, og de første forældre var snart på pletten. Derefter blev der serveret kage på legepladsen.

Børnehavebiblioteket er et lille bibliotek ...
placeret i børnehaven. Her kan forældre og børn låne bøger ved at notere i en bog, hvilke bøger, der er lånt med hjem. Bøgerne er udlånt fra Slagelse Bibliotekerne, men man behøver ikke have lånerkort for at låne bøger i Børnehavebiblioteket. Børnehavebiblioteket er dog kun for børnehavens børn, deres forældre, søskende og personale.
Lone Arevad

Ingen kommentarer: