tirsdag den 4. august 2009

Gratis lydavis

Slagelse Bibliotekernes lydavis med lokalt nyhedsstof er et gratis tilbud til kommunens borgere. Lydavisen er i første række henvendt til de mennesker, som ikke selv er i stand til at læse dagens nyheder i avisen.

Lydavisen udkommer en gang om ugen, og den består af lokale nyheder fra Slagelse-området. Stoffet hentes fra de lokale medier som Sjællandske, Søndagsavisen, UgeNyt, Korsør Posten og Skælskør Avis. Der er både længere artikler, navnestof og officielle meddelelser.

Lydavisen redigeres af assistent Aase Jensen på Slagelse Bibliotek, hvorefter den bliver indlæst hos NOTA (Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder). Herfra sendes lydavisen med almindelig post til alle abonnenter. Lydavisen skal ikke returneres til biblioteket eller til NOTA. Lydavisen er indspillet på en CD i det såkaldte Daisy-format. Den ligner ganske vist en almindelig CD, men den kan ikke afspilles i et almindeligt stereoanlæg. Der kræves en særlig Daisy-afspiller med hukommelse, og der er tale om en afspiller med en række nyttige tekniske finesser, som gør det nemt at bruge den. Det er muligt at få stillet en afspiller til rådighed fra kommunen i henhold til Serviceloven.

Abonnement på lydavisen
Tilbuddet om gratis lydavis er i første række rettet mod blinde, svagtseende eller ordblinde medborgere. Har du familiemedlemmer eller bekendte, som kan have glæde af tilbuddet, kan du hjælpe dem med at blive abonnent på lydavisen. Henvendelse skal ske til ét af Slagelse Bibliotekerne med alle relevante oplysninger. - Spørgsmål kan rettes til Aase Jensen på tlf. 58 57 39 39.

Visitation
Man visiteres til en daisy-afspiller af Tale-Høre-Syn på tlf. 58 57 57 60. Tildeling af hjælpemidler sker efter individuelt skøn, og biblioteket kan således ikke garantere, at man kan få stillet en afspiller til rådighed.

Ingen kommentarer: