tirsdag den 7. april 2009

Bliv forfatter - men skriv dog din egen bog!

Hvor er det skønt at udfolde sine medfødte litterære evner og nedfælde sine inderste tanker på papir. Jovist, spiren til en rigtig forfatter ligger i mange mennesker.

Fra Slagelse Bibliotekernes side skal opfordringen uforbeholdent lyde: bliv forfatter! - skriv en bog med betroelser om dine dybeste hemmeligheder eller digt dine mest lyriske strofer ind i et heltekvad om krig og kærlighed. Skriv det hele ned på en PC, på bagsiden af en indkøbsseddel, på en køkkenrulle, i en dagbog eller skriv dig det hele bag øret. Vær kreativ og original, når du sætter din bestseller på print!

Men lad være med at skrive i de bøger, du låner på bibliotekerne. De er allerede udtænkt, forfattet, trykt og udgivet, og det er ikke meningen, at de skal forsynes med netop dine personlige notater, sidebemærkninger, fodnoter og kommentarer. Du behøver faktisk heller ikke lave hverken over- eller understregninger, for at næste låner skal lægge mærke til guldkornene i teksten. Og du bør slet ikke bruge kuglepen til dine spidsfindige kommentarer, for de kan ikke viskes ud.

Litteraturkritik er en hæderkronet beskæftigelse, og mangen en anmelder har yndet at spidde en håbefuld forfatter på sin pen. Så tag og skriv dine sprudlende essays om andre forfatteres uformåenhed som en anmeldelse, en kronik eller som en venlig- eller ondsindet biografi - få dine geniale tanker publiceret i aviser, tidsskrifter, bøger eller på nettet - og lad så være med at dokumentere dine mere eller mindre tågede åndsevner med skriblerier i bibliotekernes bøger!

Bliv forfatter - gerne for vores skyld, men skriv dog din egen bog!
LPJ

Ingen kommentarer: