onsdag den 8. april 2009

Hjernemadsen underholder til Bibliotekets Døgn 24.-25. april

For første gang åbner Slagelse Bibliotekerne dørene til Bibliotekets Døgn. Det bliver blandt andre med hjerneforsker Peter Lund Madsen, politiker Pernille Rosenkrantz-Theil og komiker Henrik Bruhn. Men også med en række stande og flere natlige aktiviteter. Alt sammen til fordel for hjernen.

Få gang i de små grå, skaf lys i pæren, og tjek om din hjerne er helt forskruet, når hjerneforsker og entertainer Peter Lund Madsen går på scenen og fortæller dig nogle sandheder. Det sker 24. til 25. april, hvor Slagelse Bibliotekerne byder alle inden for til et døgn med hjernen som tema.

- Vi har valgt dette emne, fordi biblioteket er en vidensinstitution, hvor hjernen er platformen. Og vi vil gerne vise, at bibliotekerne rummer mange sider, der kan stimulere hjernen, konkluderer Marianne Løje, områdeleder og en af hjernerne bag eventen på 24 timer. Marianne Løje lover på forhånd, at bibliotekerne i Slagelse, Korsør og Skælskør vil summe af aktivitet hele døgnet.

Hjernen stod af
Foruden hjernemadsen kommer politiker Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Hun vil fortælle om sin egen oplevelse med en hjerne, der stod af på grund af stress, og senere vil komiker Henrik Bruhn diske op med noget ”sjov til hjernen”.

Men sjov og alvor er ikke nok, der skal også noget næring til en velfungerende hjerne. Og den vil kokken Morten Nielsen garantere for, når han fortæller om sin mad og giver smagsprøver. Han ejer Mortens Kro i Aalborg, er kendt fra TV og forfatter til flere kogebøger.

Af mindre events kan nævnes meditationstime, tryllekunst, musik, skak og stande, hvor Hjerteforeningen og apotekerne vil fortælle om deres arbejde for hjernen.

- Vi har sammensat et program, hvor samtlige dele af hjernen bliver aktiveret, og vi har især lagt vægt på, at det bliver et døgn med gang i, som alle aldersgrupper kan få glæde af, forklarer Marianne Løje.


Et levende bibliotek som altid
Ved at holde åbent et helt døgn vil Slagelse Bibliotekerne markere, at bibliotekernes service er tilgængelig døgnet rundt. På hjemmesiden www.slagelsebib.dk kan man reservere, forny, betale og tage et kig i bibliotekernes materialer, når man har lyst. Ligesom det er muligt at få inspiration på blandt andet
www.bibliotek.dk, www.bogbidder.dk og www.litteratursiden.dk.
Janni Nolting

Ingen kommentarer: