onsdag den 8. april 2009

Læsernes Bogpris til Hanne-Vibeke Holst

Romanen ”Dronningeofret” ryddede bordet, og Hanne-Vibeke Holst blev den suveræne vinder af Læsernes Bogpris 2009.

For 6. gang har landets boglæsere taget stilling til, hvilken dansk udgivelse der skulle kåres som den bedste i det forgangne år. Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende havde nomineret 10 spændende udgivelser fra 2008, og mere end 11.000 læsere havde denne gang afgivet deres stemme. Det er faktisk en stigning i stemmetallet på 35 procent i forhold til sidste år. Med hele 4.000 af samtlige afgivne stemmer, eller dobbelt så mange som nummer to, var det en sikker læserfavorit, nemlig Hanne-Vibeke Holst, der løb med årets pris for sidste bind - ”Dronningeofret” - i hendes trilogi om kvinder og magt i dagens Danmark.

Hæderen og prisen på 50.000 kroner blev overrakt til Hanne-Vibeke Holst ved festaftenen på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde, som fandt sted torsdag aften 12. marts på Aalborg Kongres & Kultur Center. - Tidligere på året modtog forfatteren i øvrigt boghandlernes ”Gyldne Laurbær”.

HANNE-VIBEKE HOLST
Hanne-Vibeke Holst er født i 1959 og kan således fejre sin 50 års fødselsdag i en regn af litterære priser for forfatterskabet, som du kan læse mere om på hendes
hjemmeside og på litteratursiden.dk

Hanne-Vibeke debuterede i 1980 med ungdomsromanen ”Hejsa, Majsa!”, og hun har siden udgivet talrige romaner og deltager aktivt i samfundsdebatten. Romanen ”Kronprinsessen” er blevet filmatiseret af svensk TV og er også vist i Danmark.

Ingen kommentarer: