mandag den 2. februar 2009

Mange flere sider end du tror

Bibliotekskalenderen for foråret 2009 er udkommet. Her giver Slagelse Bibliotekerne dig mulighed for at få relevant viden om dit digitale kamera, digital signatur og e-boks samt gode oplevelser i forbindelse med vinterferien og Bibliotekets Døgn. I virkeligheden viser forårets program, at Slagelse Bibliotekerne rummer mange flere sider, end du tror.

Den nye bibliotekskalender er landet, og den er spækket med mange og gode tilbud hen over foråret 2009.

- Kalenderen er et udtryk for den alsidighed, som Slagelse Bibliotekerne gerne vil være garant for. Den afspejler bibliotekernes mange facetter og er rettet mod mange målgrupper. Kalenderen er under konstant udvikling, og denne udgave går i en meget spændende retning, både indholds- og formmæssigt - og vi håber på, at publikum vil synes om den, forklarer områdeleder Marianne Løje, der også er koordinator for kalenderen.

- Vores store flagskibe i foråret 2009 er Børneuniversitetet, Bogstart, Bibliotekets Døgn og brugerkurserne, der alle både indeholder elementer af læring, oplevelser, samspil med andre og nye muligheder.

Bibliotekerne vil skabe it-tryghed
På brugerkurserne kan du blandt andet få hjælp til at navigere på internettet, oprette en e-mail, købe online eller overføre billeder fra dit kamera. Men bibliotekerne har også kurser, der viser dig de mange fordele ved Digital Signatur og e-boks.

- På netop de kurser forsøger vi at skabe en tryghed hos de mennesker, der endnu ikke er så skrappe til de digitale løsninger. Vi har set et stort behov for den type kurser, fordi kommunerne bliver mere og mere digitale i deres henvendelse til borgerne, og vi vil udbrede kendskabet til de digitale løsninger og ikke mindst de mange fordele ved at benytte dem, forklarer underviser Karl-Gustaf Jensen.

Alle kurserne er gratis, og det er bare med at finde lige dét i kalenderen, der passer bedst til dine ønsker og behov.

Filtværksted og dramaworkshop
Vi vil gerne lege med børnene og vise dem, at der er mange muligheder for at have det sjovt på Slagelse Bibliotekerne. Derfor har vi løbende en masse gode tilbud. Det er lige fra gymnastik og filmvisning for de mindste til en aktiv bevægelseskoncert med Tine Mynster.

Især i vinterferien i uge 7 er der mulighed for at opleve en masse. Der byder vi blandt andet indenfor til filtværksted, dramaworkshop, foredrag med forfatter Maria Helleberg og papirworkshop.

Koordinator Marianne Løje slår fast, at det bare er med at tage et kig i kalenderen for at læse meget mere om de mange arrangementer.

Vi glæder os til et fornøjeligt forår!


Bibliotekskalenderen fås på alle Slagelse Bibliotekernes afdelinger i Slagelse, Korsør, Skælskør og Vemmelev og kalenderen kan også findes på vores hjemmeside:
www.slagelsebib.dk

Janni Nolting

Ingen kommentarer: