mandag den 2. februar 2009

Skriv en historie er kommet godt i gang

Novelle-projektet for unge mellem 13 og 17 år, der skal skrive historier fra lokal-området, har fået 19 tilmeldinger. De ti bedste noveller bliver udgivet i et særtryk, og vinderen belønnes med 3.000 kr.

Slagelse Bibliotekerne, Slagelse Arkiverne og Slagelse Museum er gået sammen om projektet, der henvender sig til unge, som har lyst til at skrive om en historisk begivenhed, lokalitet eller personlighed. Der er frit slag, men det er vigtigt, at novellen handler om et eller andet historisk fra lokalområdet, som i dette tilfælde er Slagelse, Korsør, Skælskør eller i omegnen af disse byer.

19 tilmeldinger
Der er en fornuftig spredning i alder på de tilmeldte samt hvilke byer i kommunen, de kommer fra. - Det var planen, at konkurrencens arrangører, stadsarkivar Stella B. Mikkelsen og bibliotekar Lone Arevad, ville holde et skrivekursus for de unge, men da fristen for tilmelding hertil udløb, havde kun 6 af de 19 meldt sig. I stedet afholdes et introduktionsmøde onsdag 4. februar, hvor de unge kan møde hinanden, stille spørgsmål og måske løfte sløret for deres idéer.

Novellerne skal indleveres senest 18. februar. Herefter vil dommerkomiteen gennemgå novellerne og udvælge de ti bedste bidrag, samt finde vinderen, 2. og 3. pladsen. Komiteen består udover arrangørerne af formanden for Kulturudvalget, Ingrid Dyhr Toft, museumsinspektør Ea Stevns Matzon, Sydvestsjællands Museum, samt konstitueret bibliotekschef for Slagelse Bibliotekerne, Erna Reutzer.

Udgivelse 1. juni
De ti bedste bidrag bliver udgivet i et særtryk lavet af frivillige på Det gamle Trykkeri i Slagelse. Det er pensionerede typografer og bogbindere, der sætter en ære i at udføre det ædle gamle håndværk. Det er en tidskrævende proces, og særtrykket forventes derfor ikke færdigt før cirka tre måneder efter indlevering af novellerne – det vil sige omkring 1. juni. De unge, der har skrevet de ti bedste bidrag, bliver orienteret, inden trykken går i gang. Men vinderen af konkurrencen bliver ikke offentliggjort, før særtrykket udkommer. I den forbindelse vil der blive holdt en festlig reception for alle bidragydere, deres familier, samt alle implicerede i projekt ’Skriv en historie’.

Lone Arevad

Ingen kommentarer: