torsdag den 18. juni 2009

Torben Jano ny bibliotekschef

Fredag den 15. maj kl. 8.00 tiltrådte 43-årige Torben Jano stillingen som bibliotekschef ved Slagelse Bibliotekerne. Straks fra morgenstunden mødte han alle de ansatte fra bibliotekernes afdelinger i Korsør, Skælskør og Slagelse ved et velbesøgt personalemøde.

Torben Jano, der senest har været ansat som direktør i Byggeriets Uddannelser, afløser Michel Steen-Hansen, som i december 2008 blev direktør i Danmarks Biblioteksforening. I de mellemliggende måneder har administrationschef Erna Reutzer været konstitueret bibliotekschef.

Tyvstartede på jobbet
- Jeg glæder mig meget til at lære Slagelse Bibliotekerne at kende og være med til at understøtte den positive udvikling, som bibliotekerne er inde i, siger Torben Jano. Han var allerede den 12. maj med til en temadag om samarbejde mellem biblioteker og borgerservice i Slagelse kommune. Ét af de emner som står på den helt aktuelle dagsorden og dermed en oplagt anledning til at tyvstarte på jobbet.

Den nye bibliotekschef blev fredag morgen budt velkommen af centerchef Kim Kruse Rasmussen, Borgerservice i Slagelse kommune. - Med ansættelsen af Torben Jano har vi lavet et pletskud, sagde Kim Kruse Rasmussen - og lovede Jano masser af udfordringer i den kommende tid.

Bibliotekerne er et dynamisk sted
Den ny bibliotekschef kastede sig ikke ud i de store programerklæringer på sin første officielle arbejdsdag. Han havde dog allerede konstateret, at Slagelse Bibliotekerne ”rykker” og er i gang med at lave mange spændende projekter.

- Jeg glæder mig over, at bibliotekerne er et dynamisk sted, som ikke bare ligger der. De flytter sig, er i konstant kontakt med borgerne og i denne dialog er de med til at påvirke omverdenen. Jeg vil også gerne være med til at flytte hegnspæle, udtalte Torben Jano.

De næste par uger skal bruges til at sætte sig ind i de mange opgaver i det nye job, ligesom Torben Jano agter at tage rundt på bibliotekerne i Korsør, Vemmelev og Skælskør, så han kan lære alle de ansatte at kende.

Som uddannelsesmæssig baggrund har den ny bibliotekschef en bachelor (BA) i historie og dansk ved Københavns Universitet samt en Master of Public Administration (MPA) ved Copenhagen Business School i 2004. I sin tid som leder har han desuden deltaget i en lang række kurser og uddannelsesforløb.

Erfaring med ledelse
Torben Jano har arbejdet med ledelse gennem de seneste 10 år. Først som leder af en stor undervisningsafdeling på Landtransportskolen i Hvidovre, som uddannede unge mennesker til chauffør- og redderuddannelser. Han var med til at gennemføre en fusion, da skolen i 2003 blev en del af Teknisk Erhvervsskole Center (TEC). I 2005 fik Torben Jano nyt job som direktør i Byggeriets Uddannelser, som er den organisation, der udvikler og administrerer byggebranchens uddannelser.

Pendler indtil videre
Privat er Torben Jano familiefar med fire børn i alderen fra 1½ til 20 år, så både han og hustruen Christina ved sådan set godt, hvad de skal få tiden til at gå med!

- Vi bor i Hvidovre, fortæller Torben, og min fritid bliver først og fremmest brugt sammen med familien, men også gerne med en løbetur, film, bøger, musik, italiensk mad eller andre gode oplevelser. - Indtil videre pendler jeg til og fra arbejde hver dag, men en del af min familie bor faktisk her i Slagelse-området, kan Torben Jano berette, og derfor overvejer vi nu så småt, om vi med tiden skal til at flytte nærmere på Vestsjælland.
Leif P. Jørgensen

Ingen kommentarer: