onsdag den 17. juni 2009

Succes med Bibliotekets Døgn

Som noget helt nyt havde Slagelse Bibliotekerne aktiviteter 24 timer i træk. Det skete i weekenden 24. til 25. april med navne som hjerneforsker Peter Lund Madsen, politiker Pernille Rosenkrantz-Theil og komiker Henrik Bruhn.

Slagelse Bibliotekerne havde valgt hjernen som tema til Bibliotekets Døgn, og det blev fint modtaget.

- Der kom mange forskellige mennesker til vores arrangement, og der har været en rigtig god stemning, så vi er godt tilfredse, lyder vurderingen af døgnet fra områdeleder Marianne Løje.

Vær glade for menneskehjernen
Musik, foredrag, stande, forførende mad, tryllekunst og natløb aktiverede hjernecellerne på bibliotekerne i Slagelse, Skælskør og Korsør. Især var entertainer og hjerneforsker Peter Lund Madsen et populært indslag. Han lagde ud med en påstand.

- I vil efter mit foredrag være glade for, at I er født som mennesker og ikke som pindsvin eller fasaner. Og da han havde vist billeder af de dyrs krybdyrhjerner i forhold til menneskets meget større hjerne, var der da også en noget løssluppen stemning blandt de mange tilskuere i salen.


Kok Morten Nielsen, indehaver af Mortens Kro i Aalborg og skribent af flere kogebøger, anrettede fredag 24. april kl. 22 lækre smagsprøver på Korsør Bibliotek. Morten Nielsen fortalte om forførende mad, og det bakkede den dunkle belysning og stearinlysene op om.

Fremtiden - Slagelse Bibliotekerne vil nu evaluere døgnet for at se, om Bibliotekets Døgn skal gentages næste år.

- Det er gået rigtig godt, og jeg kunne forestille mig, at det kunne være et arrangement, som vi har lyst til at kaste os ud i igen i en eller anden form. Men nu vil vi først evaluere det hele med medarbejderne og på tilbagemeldingerne fra vores lånere, konkluderer Marianne Løje.
Janni Nolting

Ingen kommentarer: