tirsdag den 7. oktober 2008

Privat bibliotek i Ringsted?

I sidste nummer af Feedback skrev vi om planerne om et privat bibliotek i et nyt oplevelsescenter på Nørretorv i Ringsted. Men hvor langt er sagen nået?

Det er umiddelbart lidt komplekst at svare på. Politikerne i Kultur- & Fritidsudvalget og Økonomiudvalget drøfter løbende sagen, og udover disse politiske behandlinger er konsulentfirmaet Cowi blevet bedt om yderligere verifikation af projektet. Rapporten skal afleveres til Ringsted Kommune og den kommende investor.

Der er tilsyneladende intet i den eksisterende lovgivning, der forhindrer, at Ringsted kommune lader sit bibliotek overgå fra at være kommunalt ejet til at blive privat. Det konkluderer en rapport, som er udarbejdet af kommunens egne embedsmænd, iflg. Dagbladet den 1. september. Dog er Biblioteksstyrelsen blevet bedt om at udarbejde et notat om evt. privatisering af biblioteket.

Når det gælder holdningen til et privat bibliotek, så har Socialdemokraterne i Kultur- og Fritidsudvalgets møde af 18. september fået ført til referat: "Socialdemokratiet ønsker ikke at driften af bibliotekets kerneopgaver privatiseres". Partiet har 7 medlemmer i det 21 mand store byråd.

Den interesserede læser kan finde mere om den politiske behandling af sagen i div. referater på Ringsted Kommunes hjemmeside under:
Om Kommunen / Lokalpolitik.

Leif P. Jørgensen

Ingen kommentarer: