tirsdag den 7. oktober 2008

En idé for Slagelse Bibliotekerne?

På ferieture i udlandet støder man til tider på spændende tiltag, som måske er en god idé under hjemlige himmelstrøg. Således på den hellige græske ø Patmos.

Ihukommende hvordan vi i sidste nummer skrev om, at Internettet på Korsør Bibliotek var et hit for de studerende fra uddannelses-krydstogtskibet Explorer, er det naturligvis oplagt, at bibliotekets funktion som værested med Internet-adgang skal suppleres med nye attraktive tilbud for søfarende, turister og de indfødte med!

På Patmos lyder tilbuddet på brusebad og Internet, og det er oplagt at give lånerne samme mulighed i Slagelse Bibliotekerne. I Skælskør ligger biblioteket jo lige ved siden af havnen, så her vil en 3 meter vippe og friluftsbad være en indlysende mulighed. Også Korsør har det meste af året en isfri havn, og Vemmelev Bibliotek ligger i sportshallen, hvor der i forvejen er badefaciliteter.

I Slagelse kunne man måske opstille en bruser ved haveanlægget bag biblioteket, ud mod Løvegade. Haven er i forvejen kendt som tilholdssted for en række til tider let overrislede personer (se jævnlige artikler i Sjællandske), som muligvis trænger til en iskold skyller i ny og næ. Måske spares politiet for udrykninger, når bølgerne går for højt!

Men idéen slår næppe an. Nogle lånere synes jo allerede nu, at de får en kold dukkert, når de præsenteres for en bøde ved for sen aflevering ...

Leif P. Jørgensen

Ingen kommentarer: