tirsdag den 7. oktober 2008

Lyst til at læse noget nyt?

Christoffer Kiilerich, Korsør Bibliotek anbefaler:

Jeg har valgt at skrive en anmeldelse af den unge forfatter (f. 1976) Jonas T. Bengtssons 2 første og indtil videre eneste romaner:
Jonas T. Bengtsson:
Aminas breve (2005)
Janus bliver udskrevet fra psykiatrisk afdeling efter nogle år pga. diagnosen ”skizofren paranoid” og begynder sin jagt på en gammel flamme, Amina. Hende har han holdt kontakten med under sin indlæggelse via brevveksling. Denne jagt fører læseren igennem en række forskelligartede miljøer på Nørrebro. Det er en barsk og rå fortælling, som er meget medrivende. Sætningen ”Jeg er ham for enden af cigaretten” fortæller kort og godt om, hvordan Janus har det … Om det lykkes for Janus at opspore Amina, vil jeg ikke afsløre her.

Jonas T. Bengtsson: Submarino (2007)
Denne roman er delt i 2 dele. Den ene halvdel handler om Nick, som ikke har et arbejde og bruger det meste af sin tid på at træne i et fitnesscenter og drikke guldøl. Han lever på et pensionat efter en voldsdom. - I romanens anden halvdel følger vi Martin, som er stiknarkoman og alenefar til sin søn på 6 år. Martin forsøger at opretholde facaden udadtil, specielt overfor børnehaven, hvor han henter og bringer sin søn. Martin fungerer som dealer om dagen, mens sønnen er parkeret i børnehaven. Det er den evige kamp for Martin om at holde sig oven vande. - Hele romanen rummer en kynisk fortælling fra Københavns nordvestkvarter, hvor vi på tætteste hold følger livet, som det bliver levet på Københavns triste bagside.

Submarino er, som Aminas breve, ubehagelig læsning, men hvor er de begge medrivende og velskrevet. Absolut anbefalelsesværdige, hvis man altså ikke er sart!

Christoffer Kiilerich

Ingen kommentarer: