tirsdag den 7. oktober 2008

Kurser i lange baner

Kurser og undervisning af brugerne var et af de første indsatsområder, de ny-sammenlagte biblioteker tog fat på, da Slagelse Bibliotekerne var en realitet i januar 2007. - I løbet af året blev der indrettet undervisningslokaler til IT-kurser på alle tre biblioteker, så små hold af kursister kan få fingrene helt ned i informations-teknologien - eller, som det hedder i dét sprog: hands on.

Vi udviklede en række kurser om informationssøgning, både i bibliotekernes egen base samt i folkebibliotekernes fælles søgebase bibliotek.dk, begynderkurser om Internettet, e-mail og messenger - og mere specialiserede kurser som "Køb & Salg på nettet", "Pas og blåt sygesikringskort" og "Kend din teenagers hemmelige liv".

Og især blev der akut behov for kurser, da alle borgere i foråret 2007 fik tilsendt en digital signatur på cd-kort, og ikke mindst da Slagelse kommune senere på året ophørte med at sende lønsedler på papir til de ansatte. - Ud over kursusvirksomheden er det desuden Slagelse Bibliotekerne der står for kommunens telefoniske hotline om den digitale signatur (ring på tlf.: 58 57 34 44).

I alt blev der i 2007 afholdt 19 kurser med tilsammen 156 meget tilfredse deltagere. Det sidste ved vi, fordi vi altid spørger kursisterne hvad de fik ud af kurset, og vi er rigtigt glade for at gennemsnittet på en skala fra 1 til 5 lå på 4,2.

ENDNU FLERE KURSER I EFTERÅRET 2008
I år fortsætter - og udbygger - vi så succes'en. Grundlæggende kurser i Internet og e-mail er stadig et tilløbsstykke, ligesom e-boks og hvad man ellers kan bruge den digitale signatur til. - Til de mere specialiserede kurser er kommet Slægtsforskning på nettet og - et stort hit: "Digitalt kamera for begyndere". Vi tilbyder også kurser for "let øvede", f.eks. "Bliv bedre til e-mail", "Internet 2" og "Digital signatur 2".

Fra oktober til december 2008 afholder vi 34 kurser med over 330 pladser. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet, enten ved personlig henvendelse eller pr. telefon. Er der overtegnet, er vi ikke bange for at dublere kurserne. - Hele kursusoversigten kan ses i Bibliotekskalenderen efterår 2008 (hent den på ét af bibliotekerne eller på vores hjemmeside).


Mai-Britt Kelstrup

Ingen kommentarer: