tirsdag den 7. oktober 2008

Der Untergang vandt Smart-Parat-Svar

Salen på Skælskør Bibliotek var fyldt med glade elever. Forrest holdet fra Eggeslevmagle

Den store sal var tæt pakket med forventningsfulde unge, da den lokale finale i den landsdækkende quiz Smart-Parat-Svar løb af stabelen på Skælskør Bibliotek. 7.c fra Dyhrs Skole i Slagelse vandt over parallelklassen i en spændende finale.

Syv 7. klasser fra hele Slagelse kommune dystede torsdag den 25. september mod hinanden i kampen om at vinde den lokale runde af Smart-Parat-Svar. Senere følger den regionale runde, som Slagelse Bibliotekerne også er vært ved. Her møder holdet fra Slagelse de andre lokale vindere fra Holbæk, Kalundborg og Køge. Vinderen af denne runde vil gå videre til kvartfinalen og finalen, som finder sted på Bellevue Teatret den 25. november 2008.

Dyhrs Skole i finale
Begge hold i finalen kom fra Dyhrs Skole, og der var et tæt og spændende løb mellem 7.b og 7.c. Vinderholdet havde valgt navnet Der Untergang, og de sikrede sig 1. præmien, som var en check på 500 kroner samt bogen ”Spørg Olivia”. På forhånd havde klasserne udvalgt fem elever, der skulle repræsentere hele klassen ved den lokale runde, og det er også disse elever, der fortsætter i kampen om de store præmier til november. - Den lokale runde havde desuden deltagende hold fra Helms Skole i Korsør, Eggeslevmagle Skole i Skælskør samt Dalmose Centralskole, Antvorskov Skole og Marievangsskolen.

Det var en utrolig hyggelig dag med en fin stemning, der ikke blev ringere af, at Solskinsbyen i allerhøjeste grad levede op til sit navn.

Lone Arevad

Idéen med Smart-Parat-Svar er, at Den Gode Læser sættes i spil som en rollemodel, der allerede har slået ørerne ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det overordnede mål med projektet er at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv. Og så skal det være sjovt. Den landsdækkende quiz er støttet af Læselystprogrammet, som Kultur-, Undervisnings- og Velfærdsministeriet står bag.

Ingen kommentarer: