onsdag den 3. december 2008

slagelseleksikon.dk

På Arkivernes Dag den 8. november åbnede borgmester Lis Tribler den ny udgave af Slagelse Leksikon på Internettet. Dermed fandt endnu en ”kommunesammenlægning” sted, idet indholdet i leksikonet fremover dækker hele kommunen.

Arbejdet med leksikonet foregår i de 6 lokalarkiver i Slagelse kommune. Arkivernes medarbejdere, ansatte som frivillige, leverer artikler eller materiale til artikler. Andre interesserede er meget velkomne til at skrive, hvis de ligger inde med viden om et emne, fx en virksomhed, en forening eller en person, som har haft tilknytning til kommunen. Vi forsøger at skrive nyt til leksikonet efterhånden som emnerne dukker op, enten som led i forespørgsler fra brugere eller i det daglige arbejde med historiens kilder. Derfor vil sådan et leksikon aldrig blive færdigt. Idéen i at lave en Internetløsning er netop, at den er let at holde ajour. Et trykt leksikon vil meget hurtigt blive forældet.

Leksikonet kan bruges på flere forskellige måder: man kan anvende den alfabetiske opdeling, som vi kender fra trykte leksika. Der er også mulighed for at vælge en periode i historien og se, hvilke artikler der er skrevet om lige netop den tid. En tredje mulighed er at bruge søgefeltet. På den måde kan man søge et enkelt navn, begreb eller sted og finde frem til alle de artikler, hvor det er omtalt.

Billeder er altid godt stof, og vi anstrenger os for at finde gode illustrationer til artiklerne. Det er ikke altid muligt. Derfor håber vi på at få lokket læserne til at låne os billeder eller at sørge for, at de gode billeder ender i arkiverne til gavn for eftertiden.

Vi er også glade for henvendelser fra vores læsere med forslag, ris og ros på mailadressen
lok@scb.dk. Det er der allerede flere læsere, der har gjort, og det er vi glade for. Det er et tegn på, at man allerede har taget leksikonet til sig.
Gitte Strange-Hansen

Ingen kommentarer: