onsdag den 2. april 2008

Trendy biblioteker

Biblioteket bliver fremtidens unge mødested, viser et nyt trendstudie, som har været omtalt i gratisavisen Urban.

Det viser ny undersøgelse af unges syn på bibliotekerne fra trendforskningsfirmaet Firstmove. – Ved første øjekast er der ikke meget sex over de lokale kommunebiblioteker. Nogle har et ry for støvede bøger, slidte gulve og muleposer. Men i al sin beskedenhed er bibliotekerne gået hen og blevet trendy. - I en tid, hvor vi bombarderes af reality-tv og andenrangsunderholdning, er bibliotekerne blevet et sted, hvor de unge søger dybde og ro. Det er ikke længere hot at sidde på café. Det kan enhver jo gøre, siger Firstmoves direktør, Kirsten Poulsen.

På biblioteket bliver man klog og signalerer, at man er til genbrug. I disse år hader vi at smide ud. Det er spild og fråds, lyder ræsonnementet. Genbrug er hot, ikke af mode-retro-årsager, men i ansvarlighedens navn. Her kan bibliotekerne få en ny begyndelse, mener Poulsen. - Nogle biblioteker har lugtet lunten og indrettet cafémiljøer. I udlandet kan man ligefrem opleve oplæsning, live jazz og café på biblioteket, men den bevægelse møder modstand herhjemme. Bogen må ikke glemmes, mener flere danske forfattere, jævnfør vinterens debat!

- Vi bliver ikke Tivoli ved at give folk mulighed for en kop kaffe, siger Pernille Schaltz, områdeleder, Københavns Hovedbibliotek, der bl.a. har indrettet cafémiljø med lædersofaer, croissanter og designpuder. - Vi er meget opmærksomme på den interesse, vi møder fra de unge. Et bibliotek i dag skal tilbyde andet end udlån af bøger, og vi prøver at give folk hele paletten!

Men hvorfor ta´ til København for at være trendy og få en kop kaffe på biblioteket? – hvornår har du sidst besøgt Bibliotekscaféen på Slagelse Bibliotek, spørger bibliotekschef Michel Steen-Hansen, Slagelse Bibliotekerne, som ved indvielsen af det ombyggede bibliotek i juni 2007 talte varmt om sit sexede bibliotek!

Ingen kommentarer: