mandag den 11. august 2008

Oplevelsescenter i Ringsted

Ringsted kommune har planer om at modernisere Nørre Torv og skabe et oplevelsescenter med bl.a. biograf, bowling, fitness, wellness og hotel. Ringsted bibliotek vil gerne være en del af det fremtidige center. Med 200.000 lånere årligt kan biblioteket trække kunder til centrets øvrige aktiviteter, og det er guld værd for en privat investor.

Et visionært projekt
Boghandel, musikcafé, mediecafé, turistforum, børne-ø med computerspil, bøger og film er nogle af de ting, som Danmarks første privatiserede bibliotek kommer til at indeholde, iflg. formand for Kulturområdet i Ringsted, Poul Erik Madsen (K). - Henrik Larsen, formand for kulturudvalget i Kommunernes Landsforening og radikalt byrådsmedlem i Kolding, kalder projektet visionært.

Bliver projektet realiseret?
Hvis oplevelsescentret bliver en realitet og biblioteket rykker med, bliver Ringsted bibliotek det første private folkebibliotek i Danmark. - Der er rigtig mange spændende muligheder i et samarbejde mellem det offentlige og det private. Det handler om hele tiden at skabe ny udvikling, også på biblioteksområdet. Det er en utopi at tro, at det kun er kommunerne, der er i stand til at gøre det, siger Poul Erik Madsen. Men indtil det i august måned bliver fastlagt og offentliggjort, hvem der er oplevelsescentrets private investor, findes centret og det privatiserede bibliotek stadig kun på papiret.

Ny national biblioteksstrategi?
Debatten om Ringsted-modellen har medført, at Socialdemokraterne i efteråret vil fremlægge et beslutningsforslag i Folketinget, der lægger op til en helt ny national biblioteksstrategi, der skal sikre, at bibliotekerne fortsat er et kommunalt drevet gratis tilbud for borgerne.

Ingen kommentarer: