fredag den 25. januar 2008

HVAD LÆSER OG HØRER FOLK MONSTRO

… når de ikke læser Stieg Larsson? - Svenske krimier er altid populære, men de er jo ikke det eneste, der bliver læst. Khaled Hosseinis ”Drageløberen” har de sidste par år været en af de konstant mest reserverede bøger på biblioteket. Og nu hvor filmatiseringen af bogen er lige på trapperne, er den igen blevet ekstremt efterspurgt. Morten Sabroes bog ”Du som i himlen” skulle oprindelig have været en bog om Hillary Clinton, men den endte med at handle om hans egen mor. Lige præcis hvordan dét gik til, er ikke helt til at regne ud ...

Også faglitteratur og musik
Også den gode faglitteratur kan være ret efterspurgt. Lige for tiden er Peter Øvig Knudsens bøger om Blekingegadebanden nogle af de mest udlånte sammen med Eva Jørgensens ”Vi ses i morgen”, om hendes mands sygdom og død. Selvbiografier er et sikkert hit, og at dømme efter reserveringskøerne er det de kendte mennesker, folk helst vil læse om for tiden - som Etta Cameron og Joachim Boldsen!
Når det kommer til musikken, er efterspørgslen størst på Natasja og High School Musical 2. Men netop musikken kan man jo låne på nettet via Netmusik.dk, så der er ikke længere nogen grund til at vente i en lang kø på de populære cd'er. Og på nettet er der heller ikke 4 måneders ekstra ventetid pga. karenstid!

Ingen kommentarer: