fredag den 25. januar 2008

BIBLIOTEKETS DAG

Den første lørdag i februar sætter Slagelse Bibliotekerne alle sejl til for at gøre opmærksom på, hvor meget bibliotekerne har at tilbyde, ikke kun i de fysiske bygninger i den daglige åbningstid, men overalt og hele døgnet rundt i borgernes dagligdag. For første gang afholdes Bibliotekets Dag, hvor der er masser af aktiviteter og tilbud på alle 4 biblioteker i Slagelse kommune.
Temaet for dagen er forvandling, siger bibliotekschef Michel Steen-Hansen og fortsætter: - Vi satser denne dag på at vise, at i en verden i hastig forandring er biblioteket et vigtigt omdrejningspunkt. Vi håber at rigtig mange mennesker vil deltage, hvad enten de vælger at komme på bibliotekerne, besøge os på nettet eller kigge forbi de steder, hvor vi kommer rundt med vores kulturbil.

Alt fra bøger til wii
Marianne Løje, der har koordineret alle dagens aktiviteter, supplerer at Bibliotekets Dag byder på alle former for inspiration, viden og oplevelse, bl.a. præsenteres tre markante forfattere: Hanne Reintoft fortæller om romanen ”Hjertebånd” (Slagelse Bibliotek), Kaare A. Schou beretter om ”Dansk politik” (Korsør Bibliotek), og Jens Smærup Sørensen om ”Mærkedage” (Skælskør Bibliotek). I Skælskør spiller et rockband, mens der i Korsør og Slagelse bydes på klassisk musik fra Musikskolen, og i Vemmelev er der underholdning med viser af PH og musik af Kaj Norman Andersen på plakaten.









Rap og graffiti i Kulturbilen
At biblioteket er overalt i dagligdagen bliver markeret, når den rullende kulturbil parkerer ved Super-Brugsen i Skælskør, ved Føtex i Korsør og Bilka i Slagelse. Ombord i bilen er rapperen Per Vers og nogle graffitimalere sammen med personale fra bibliotekerne.

Mange kender sikkert den populære rapper fra TV eller MySpace, men nu optræder han ude i den pulserende virkelighed! - Bibliotekerne er også leg og læring og bevægelse. Vi præsenterer ny Playstation- og Wii-spil samt vores nye dansetæppe. Du kan møde Gerlev Legepark, deltage i dramaworkshop med Hanne Andersen fra Vindebroen, se teater for børn, være med til udklædning, sminkning og meget andet.


Snak med dit bibliotek
Du kan også "tale med biblioteket” på en anden måde ved at bruge Biblioteksvagten eller de talrige servicetilbud, som bibliotekerne tilbyder på Internettet. - Bedre end Google kaldes dette fremstød nok så frejdigt! - Du kan finde det hele på nettet, men kom gerne ind på ét af bibliotekerne og se og hør mere.

Der bliver rig lejlighed til både fysiske og virtuelle møder / samtaler, når Bibliotekets Dag løber af stabelen. Mød forfattere, tag del i arrangementer, vær med til at skabe kollektive kunstværker, kom på rundvisning, lån en PC, læs avis, svar på en quiz for børn og for voksne, lyt til musik, spil nye spil, se på eller deltag selv aktivt!

Konstant forandring på bibliotekerne

Med forvandling som tema for Bibliotekets Dag sættes en tyk streg under, at bibliotekerne hele tiden er under forandring. Den rivende IT- og samfundsudvikling og brugernes stigende krav til betjening og selvbetjening medfører, at bibliotekerne befinder sig i en nærmest konstant omstillingsproces. Brug lørdag den 2. februar til at se nærmere på, hvordan bibliotekerne kan bringe oplevelser og værdi til dit hverdagsliv! Alle Slagelse Bibliotekerne holder åbent kl. 10-15. Kig indenfor - det risikerer at blive en vane, slutter Marianne Løje, Korsør Bibliotek.
Se hele dagens program på hjemmesiden eller som plakat her

Ingen kommentarer: