torsdag den 18. juni 2009

Fremtidens borgerservice skal handle om tilgængelighed

Borgerservice i Slagelse Kommune vil give en bredere betjening. Derfor er kommunen kommet med en række forslag, der skal sendes i høring hos adskillige samarbejdspartnere.

Hvordan skal fremtidens Borgerservice se ud i Slagelse Kommune?
Det spørgsmål er det sidste stykke tid blevet vendt i forskellige arbejdsgrupper og senest til en temadag på Slagelse Bibliotek. Kommunen vil nemlig gerne blive ved med at udvikle sig og give en så bred service som muligt. Til temadagen var der derfor indbudt et borgerpanel, og der var ikke tvivl om, hvad deltagerne ønskede sig af Borgerservice - nemlig kommunikation, åbenhed, ligeværdighed og tilgængelighed.

- Jeg synes, det var uhyre interessant at høre borgernes synspunkter. Ved at spørge fandt vi ud af, at borgerne vægter den gode behandling højst, og at de gerne vil have mange muligheder, konkluderer centerchef Kim Rasmussen.

Samarbejde med bibliotekerne
Der er ud fra arbejdet kommet en række forslag, som i maj måned blev sendt i høring hos samarbejdspartnere og interesseorganisationer frem til den 4. juni. Flere af forslagene går på, at biblioteker og Borgerservice skal arbejde sammen i Slagelse Kommune, og helt konkret at man integrerer Borgerservice og biblioteket i Skælskør, så det kommer til at ligge under samme tag. Fidusen ved et samarbejde er, at borgerne kun skal gå et sted hen for at få klaret flere ting på en gang.

Vi kan samle kræfterne
Kim Rasmussen er ikke i tvivl om fordelene ved at tænke i bredere baner: - Ved at samle aktiviteterne kan vi opnå synergier, så vi kan give en endnu bedre service end i dag og være til stede mange flere steder. Og på længere sigt kunne man tænke Borgerservice endnu bredere ved at være til stede på institutioner, i indkøbscentre og lignende, forklarer han.

Centerchefen tror på, at der snart vil komme en afgørelse. - Vi forventer at få en afklaring inden sommerferien på, hvad der skal ske med Borgerservice i den nærmeste fremtid.
Janni Nolting

Ingen kommentarer: