onsdag den 17. juni 2009

Forny din digitale signatur

Den digitale signatur, som Slagelse kommune for et par år siden udsendte på en lille CD-skive, havde en løbetid på 2 år, og den skal derfor snart fornyes. Firmaet DANID (der har overtaget opgaven med digital signatur fra TDC) er af Datatilsynet blevet bedt om at skrive til alle de borgere, der har taget signaturen i brug, for at fortælle hvordan man skal forholde sig. I brevet er beskrevet 2 måder, hvorpå man kan få fornyet sin signatur. Dette kan enten ske via DANID’s hjemmeside eller ved at henvende sig på borgerservice i Slagelse kommune. Hvis man fornyer sin signatur via hjemmesiden, får man en signatur som i gamle dage, altså en signatur der bliver installeret på éns PC.

Vælg den mobile løsning
Det er helt klart en fordel at gå på Slagelse kommunes borgerservicecenter og få den ny digitale signatur på en USB-nøgle. På denne måde fastholder borgerne den store værdi i, at deres signatur er mobil. Man skal være opmærksom på, at hvis man tidligere har lagt sin digitale signatur ned på sin egen computer, fra en CD-skive eller fra en USB-nøgle, så skal man slette denne, når man har fået en ny signatur. Efterfølgende skal man så lægge den nye signatur på sin computer. Rigtig god fornøjelse!
Karl-Gustav Jensen


MINI-VEJLEDNING
Hvis du har glemt hvordan man lægger den digitale signatur ind på din computer, er her en vejledning:

1. Sæt usb-nøglen i computeren
2. Find usb-nøglen på din computer, enten ved hjælp af ”Stifinder” eller ”Denne computer”, og åben den
3. Dobbeltklik på ikonet. Den digitale signatur vil nu åbne sig i dit internet
4. Du ser nu en besked om blokeringsoplysninger. Sig OK til det og højreklik derefter på den gule bjælke øverst i billedet. Klik på ”Tillad blokeret indhold”
5. Sig JA til sikkerhedsadvarslen
6. Vælg ”Andre muligheder”
7. Vælg ”Indlæs digital signatur”
8. Vælg ”Indlæs digital signatur” igen
9. Indtast din 4-cifrede kode og lav derefter en pinkode med 8 tegn, som beskrevet
10. Afslut med ”Indlæs digital signatur”.

Ingen kommentarer: