onsdag den 2. april 2008

Verdens bogdag 23. april

Bogen er en vigtig kilde til udbredelse og bevaring af viden. Eftersom bogen udvikler os og inspirerer til forståelse, tolerance og dialog har UNESCO proklameret 23. april som Verdens Bogdag. Visionen er at skabe opmærksomhed om bogen med dens mange muligheder og hemmeligheder. Bogen skal styrkes fordi:
· Bogen er et vigtigt redskab både for individets og for samfundets udvikling.
· Bogen er et enestående middel til at bevare og formidle viden.
· Gennem bogen kan en mangfoldighed af idéer, holdninger, følelser og kulturer komme til udtryk.
· I bogen kan læsere finde indsigt, udfordring, tvivl og oplevelser.
· Bogen er med til at udvikle en forståelse for andre kulturer.
· Bogen fremmer tolerance og dialog mellem mennesker.

Derfor har Verdens Bogdag en mission. Den er der for at styrke bogens position og arbejde for dens anerkendelse og udbredelse og ikke mindst for at fremme det enkelte menneskes lyst til at læse. Verdens Bogdag bygger i øvrigt på en mangeårig tradition i den katalonske del af Spanien. Her fejrer man dagen ved at give en bog og en rose til den, man holder af. At dagen netop fejres den 23. april skyldes, at det er Miguel de Cervantes' dødsdag. Samme dag og år - 1616 - døde i øvrigt Shakespeare, hvilket jo egentlig må siges at være en sort dag for litteraturen!

Få en gratis bog!
Her i Danmark blev Verdens Bogdag den første gang markeret i år 2000. Onsdag den 23. april 2008 fejrer også Slagelse Bibliotekerne Verdens Bogdag. Vi gør det efter spansk tradition, hvilket vil sige at vi forærer en bog til de af bibliotekets brugere, der besøger ét af kommunens biblioteker på denne dag!

Ingen kommentarer: