onsdag den 2. april 2008

Astrid Lindgren Temadag i Skælskør 5. april

Hvem har ikke grinet, gyst eller grædt over én eller flere af Astrid Lindgrens fantastiske historier, fortællinger og bøger? - Og hvem kender ikke de mange farvestrålende illustrationer fra bøgerne om Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Lotte fra Spektakel-magergade, Alle vi børn i Bulderby, Ronja Røverdatter og alle de mange andre vidunderlige figurer og steder, som optræder i Astrid Lindgrens bøger?

Skulle der være nogen blandt vores læsere og lånere som på mirakuløs vis aldrig skulle have stiftet bekendtskab med Astrid Lindgrens mange karakterer og universer, eller er man blandt dem, som kender og elsker dem, så er chancen for at opleve eller genopleve det hele, når Skælskør Bibliotek lørdag den 5. april kl. 10-13 slår dørene op for en levende temadag om Astrid Lindgrens liv og bøger.

Dagen igennem vil man kunne se og opleve udstillinger af bøger, plakater, kulisser, rekvisitter og lydspor fra Astrid Lindgrens universer. Mange af disse ting er venligst udlånt af Skælskør Skole og Tjærebyrevyen. - Der bliver foredrag og oplæsning for både børn og voksne om såvel Astrid Lindgrens liv og historie samt hendes forfatterskab.

Astrid for alle sanser - også i biografen
Alle sanser vil kunne bruges denne dag. I børnebiblioteket kan læne sig tilbage og lytte til en god historie. I Kosmorama bliver der i løbet af formiddagen og eftermiddagen vist tre forskellige Astrid Lindgren film, så man kan tage hele familien eller alle vennerne gratis med i Byens Bedste Biograf og se en god film. Der vil blive budt på lidt sødt i løbet af dagen, hvor man kan nyde både duften og smagen af en ægte Pippi Langstrømpe-lækkerbisken. - Sidst men ikke mindst vil man rundt omkring på biblioteket kunne møde en række levende figurer fra Astrid Lindgrens verden, som er til at ”tage og føle” på.

Mulighed for at teste sin viden om Astrid Lindgren og hendes bøger vil der også være. Der er selvfølgelig flotte præmier til de, der ved mest. Skælskør Bibliotek sælger i dagens anledning udvalgte plakater, postkort med mere med motiver og illustrationer hentet fra Astrid Lindgrens mange bøger.

Et udførligt program for hele dagen vil kunne ses på biblioteket og på
www.skaelskoerbib.dk - dagen er arrangeret i samarbejde med Kosmorama, Krabasken, Tjæreborgrevyen og Skælskør skole.

Ingen kommentarer: