torsdag den 24. januar 2008

ORLA-PRISEN 2008

Årets bedste billedbog, børnebog, ungdomsbog og tegneserie kåres. Den 16. januar åbnede Orlas hjemmeside på www.dr.dk/dr1/orla og de nominerede til Orla-prisen 2008 blev offentliggjort. Titlerne er valgt ud fra:
1. Børns forslag via
http://www.spørgolivia.dk/ og http://www.boggnasker.dk/ Bøgerne skal være skrevet af danske forfattere og være udkommet mellem 1. oktober 2005 og 1. oktober 2007.
2. Stikprøver fra folkebibliotekernes udlånsstatistik på de 4 kategorier i en given periode.
3. En voksenjury som giver den sidste stemme.
På hjemmesiden kan børn præge udfaldet af Orla-prisen ved at læse, lytte og vurdere de nominerede titler. Her kan du f.eks. stemme på en billedbog som ”En prut i junglen”, en børnebog som ”Dreamteam - ven eller fjende” eller hvad nu med en klassisk tegneserie som ”Rasmus Klump i hopla” eller Bjarne Reuters ungdomsbog ”Skyggernes hus”?

Til marts lukkes afstemningen, og børnejuryen vælger vindere blandt de tre mest populære titler i hver kategori. Vinderne bliver offentliggjort i DR’s ungdomsshow Grand Danois, som sandsynligvis sendes 12. april samt på Orlas hjemmeside. Hjemmesiden byder også på postkort, kendis bogsnak og længdepløk, hvor Orla pløkkes af sted med en kanon.

Ingen kommentarer: