fredag den 25. januar 2008

BLÆSBJERG OG KAABERBØL TIL SLAGELSE

I den kommende tid gæster to af tidens store danske forfattere Slagelse Bibliotek.
Kim Blæsbjerg (f. 1974) blev uddannet fra
Forfatterskolen i 1997. Han er aktuel med den anmelderroste roman Rådhusklatreren. Tidligere har han udgivet romanen Niels Bohrs kærlighed, og han debuterede tilbage i 2002 med novellesamlingen Fælder, der i Magasinet Sentura.dk har fået følgende roser med på vejen: ”..med Blæsbjerg har (vi) fået en stor humorist, der rummer lidt af den engelske James Thurber, lidt af Seeberg og så en god portion Gary Larson. Det er velgørende vanvid, som ser stort på selvhøjtidelige kunstneriske eksperimenter, men som igennem humor og groteske indslag giver os en pause”.
I Rådhusklatreren har Blæsbjerg skrevet en fabulerende og festlig familiekrønike fra det 20. århundrede om William Lundstrøm og hans forfædre tre generationer tilbage. Bogen er blandt andet blevet kaldt et godt bud på en ny, stor samtidsroman. Blæsbjergs udgivelser kan alle lånes på biblioteket.

Også for børn
Hvor Blæsbjerg henvender sig til det voksne publikum, finder Lene Kaaberbøl nok sin største læserskare blandt de større børn mellem 10 og 16 år. Lene Kaaberbøl (f. 1960) er oprindelig uddannet cand. mag. i engelsk og dramaturgi fra Aarhus Universitet. Mange af Lene Kaaberbøls bøger foregår i mytiske fantasy-middelalderuniverser, som er inspireret af Tolkiens Ringenes Herre og Ursula K. Le Guins trilogi om Jordhavet. Kaaberbøl giver fine personskildringer og meget jordnære problemstillinger om at skulle vokse op og blive voksen.
Lene Kaaberbøl har bl.a. skrevet børnebogsserien om Skammerens datter, der består af fire bind, hvoraf bind 1 er planlagt til filmatisering i løbet af 2007. Hun har desuden skrevet en række bøger i Katriona-serien samt flere bøger i serien W.I.T.C.H.
Kim Blæsbjerg: Slagelse Bibliotek, onsdag den 20. februar kl. 19.00-20.30. Billetter kan hentes fra den 13. februar i udlånsøen (stueetagen).
Lene Kaaberbøl: Slagelse Bibliotek, torsdag den 6. marts kl. 19.00-20.30.
Billetter kan bestilles telefonisk eller man kan hente dem på alle bibliotekerne fra mandag den 25. februar.

Ingen kommentarer: