fredag den 14. december 2007

Byens Bedste Bogæder - spiser rigtig godt!

Slagelse Bibliotekerne har skudt projekt Byens Bedste Bogæder i gang, og det er en bragende succes. Her anmelder kommunens børn mellem 10 og 12 år bøger indenfor temaerne gys, humor, klassiker, prisvinder, krimi og fantasy. Over 50 børn er med. Anmelderklubben har fået en stor tilslutning af læselystne børn i både Slagelse, Korsør og Skælskør. Især Skælskør imponerer med omkring 20 tilmeldte børn. Det er flot, når man tager i betragtning, at Skælskør jo er kommunens mindste provinsby.

Gys og Halloween
Foreløbig har bibliotekerne afholdt Byens Bedste Bogæder tre gange. Børnene er meget begejstrede for at anmelde, og de nøjes ikke med at tage en enkelt bog med hjem. Mange tager to-tre titler med sig, og de får dem læst! Der har været afholdt gysertime med guf og (u)hygge, og der er blevet læst historier, afholdt quizzer og lavet forskellige lege. Det er forskelligt fra bibliotek til bibliotek, hvad der findes på. Dog er bøgerne nogenlunde de samme, selvom der i enkelte tilfælde kan være en titel på det ene bibliotek, som det andet ikke har hjemme. Men der bliver lagt vægt på, at bøgerne skal repræsentere det bedste indenfor det aktuelle tema.

Fornemt forfatterbesøg
Den 6. marts kommer den kendte danske børnebogsforfatter Lene Kaaberbøl til Slagelse Bibliotek for at holde et foredrag om sine bøger. Lene Kaaberbøl er især kendt for Skammerens datter og W.I.T.C.H.-bøgerne, men hun har udgivet et væld af andre spændende fantasy bøger indenfor de seneste år. Til foredraget er børnene fra Byens Bedste Bogæder særligt indbudt – og dermed såkaldte V.I.P’s - sammen med deres forældre og søskende. Anmelderklubben skal naturligvis i forbindelse med besøget have læst nogle bøger af forfatteren, så der kan diskuteres og stilles spørgsmål.

Kåring af Bogæder
Byens Bedste Bogæder runder sæsonen af med en quiz for alle tilmeldte børn fra Slagelse Bibliotekerne. Arrangementet er endnu under forberedelse, men det bliver formentlig i løbet af marts 2008. Vi forventer en spændende quiz for de konkurrerende hold, der både skal besvare spørgsmål om bøger generelt, men også om alt mulig andet mellem himmel og jord. Byens Bedste Bogæder skal naturligvis kåres og kan se frem til flotte præmier.

Ingen kommentarer: