fredag den 14. december 2007

ALLERMEST LÆST

Mange har nok gættet at den p.t. allermest læste bog er Stieg Larssons ”Luftkastellet der blev sprængt”, det tredje og sidste bind i den forrygende krimiserie om Lisbeth Salander og ”Kalle” Blomkvist, som ved udgivelsen i oktober førte til priskrig og nedbrud af Gyldendals netboghandel.

På alle biblioteker er der lange køer; men på Slagelse Bibliotekerne ser det ikke helt sort ud: ganske vist er der i skrivende stund 140 i køen, men vi har købt ikke mindre end 60 eksemplarer og trygler lånerne om at få læst den i en fart (det er ikke svært – det er ikke en bog man har lyst at lægge fra sig!) og aflevere den hurtigt. Reelt er ventetiden kun omkring 2 måneder.

TOP-10: På Slagelse Bibliotekerne er de suverænt mest lånte bøger nogensinde:
1. Dan Brown: Da Vinci mysteriet (1734 udlån)
2. Dan Brown: Engle & dæmoner (1704)
3. Hanne-Vibeke Holst: Kronprinsessen (1605)
4. Morten Ramsland: Hundehoved (1422)
5. Dan Brown: Morderisk bedrag (1331)
6. Hanne-Vibeke Holst: Kongemordet (1279)
7. Christian Jungersen: Undtagelsen (1277)
8. Jane Aamund: Udlængsel (1123)
9. B.S. Christiansen: Et liv på kanten (1111)
10. Joanne K. Rowling: Harry Potter og halvblodsprinsen (1051)

Skal vi gætte på at Harry Potter og dødsregalierne kommer på listen om et års tid?

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er også nogle gode bøger på den liste. Men er der andre end mig der synes at det er lidt trist at alle læser det samme?

Slagelse Bibliotekerne sagde ...

Ja, det er da rigtigt nok...bortset fra at jeg synes det er helt vildt sjovt at alle - også mænd, og også folk der normalt ikke læser bøger - pludselig taler indforstået sammen om Stieg Larssons bøger. Det er lidt ligesom med de meget populære TV-serier.
Der er også nogen der mener at det er helt forkert af bibliotekerne at bruge skatteydernes penge på at købe det, skatteyderne gerne vil læse. Igen i år har både Politiken (http://politiken.dk/boger/article451231.ece) og Information artikler om hvor skrækkeligt det er.