fredag den 14. december 2007

BogForum 2007

Engang blev der kørt 6-dages løb i Forum i København. I november 2007 var BogForum på banen, og her blev vor tids Par nr. 7, Jørgen de Mylius og Claus Hagen-Petersen interviewet på bogmessens tredje dag, søndag den 18. november. De to herrer har begået bogen ”Krøniken - Tidsbilleder 1949-1973” om samme periode som den berømte TV-serie, men med beskrivelser af andre sider af dagligliv og begivenheder i tiden. Hans Otto Bisgaard interviewede Claus & Mylle på Danmarks Radios stand, det var ikke kedeligt. Store begivenheder i nationalkrøniken blev vendt, og i øvrigt snakkede de tre en hel om musik, politik og alt det andet der skete dengang, hvor udviklingen gik hurtigt som aldrig før. Lige bortset fra nu.

De tre musketerer var enige om, at de kom ind i livet på helt rette tidspunkt. I barndommen var kvinderne endnu ikke kommet ud på arbejdsmarkedet, så de havde aldrig gået i børnehave, men var blevet passet af mor derhjemme. I tresserne havde de oplevet såvel ungdomsoprør som kvindefrigørelse - musikalsk og seksuel frihed - på et tidspunkt, hvor P-pillen var opfundet og ingen endnu havde hørt om aids. De kom ud på et arbejdsmarked med fuld beskæftigelse, og nu kan de gå på efterløn, før den bliver afskaffet. - De konstaterede også, at danskerne er rige som aldrig før. Bare se, hvordan de går rundt i Forum og køber i læssevis af bøger!

Udvalget var enormt på store og små stande på messen, som blev besøgt af 25.278 mennesker. Der var trængsel i Forum, hvor gæsterne kunne overvære 750 interviews, samtaler/arrangementer med 550 deltagende forfattere, politikere, sportsfolk, erhvervsfolk, mesterkokke, skuespillere og kendisser. Den svenske forfatter Camilla Läckberg signerede bøger, især hendes seneste ”Sten-huggeren”. Tre krimier har hun skrevet, solgt i mere end 1 mio. eksemplarer. Der må være penge i skidtet. - Som for Carsten Jensen, som tildeltes Dansk Banks litteraturpris på 300.000 kr. for romanen ”Vi, der druknede”, 34.027 mennesker havde stemt via nettet.

Men også det store udsyn, fortid, nutid, fremtid og den ganske verden var med på BogForum. Bogmessen spændte vidt. Mange besøgende slæbte afsted med poser fulde af bøger. Og vi kommer såmænd nok igen, når der i november 2008 atter arrangeres messe for en masse bøger …

Ingen kommentarer: