mandag den 2. februar 2009

Bogstart 1. marts 2009

Forældre og børn skal sammen have gode oplevelser med bøger, gerne så børnene samtidig kan udvikle deres sprog.

Sådan lyder målsætningen for Projekt Bogstart, som Slagelse Bibliotekerne er blevet udvalgt til at deltage i sammen med en række andre biblioteker landet over. Bogstart er et gratis og uforpligtende tilbud, der opfordrer forældre til at læse sammen med deres børn og til at benytte biblioteket.

I første omgang henvender biblioteket sig til børn, der bor i udsatte boligområder, som udpeges af Velfærdsministeriet. I Slagelse kommune er der peget på områderne Motalavej og Ringparken.

Børnene får en pakke med materialer fra biblioteket, når de er henholdsvis 6 måneder, 1 år, 18 måneder og igen, når de fylder 3 år. Indholdet i pakkerne består af pegebøger, rim og remser, billedbøger og musik-CD’er.

Gode oplevelser med børnelitteratur skal gerne medvirke til, at børnene er inde i en god sproglig udvikling, når de skal starte i skolen.

Lokalt er det således Slagelse Bibliotekerne, der håndterer Bogstart-projektet. Fra og med 1. marts vil bibliotekernes ansatte gå ud i boligområderne og tage personlig kontakt til familierne.

Bogstart-projektet ...
skal løbe frem til 2011, og det er finansieret via satspuljemidlerne på finansloven. Styrelsen for Bibliotek og Medier har det overordnede ansvar for udmøntning af bevillingen. Indsatsområdet er medtaget i regeringsudspillet 'Lige muligheder for alle: styrkede personlige ressourcer og social sammenhængskraft'. Der er afsat i alt 48 millioner kroner til kulturelle aktiviteter og gratis bogpakker. Inspirationen til projektet er hentet i udlandet, blandt andet England, som i flere år har haft et nationalt projekt Bookstart.

Kirsten Slot

Ingen kommentarer: