mandag den 2. februar 2009

At læse aviser - på papir eller på nettet?

Skal Arbejderen være en af de aviser, som kan læses i den kombinerede café og avislæsesal på Slagelse Bibliotek over en kop kaffe?

Slagelse Bibliotekerne abonnerer stadig på dagblade i papirform, men udvalget er blevet mindre. Arbejderen, udgivet af Kommunistisk Parti, er ikke med i det faste avishold. Derfor har en aktiv avislæser og en stribe medunderskrivere rettet henvendelse til Slagelse Bibliotek og foreslået, at Arbejderen igen kommer på hylden - ja, han har tilbudt et gratis prøveabonnement, men biblioteket har takket nej. Læseren anfører hensynet til alsidighed og mener, det er forskelsbehandling når Arbejderen ikke kan læses på linie med Berlingske Tidende og Politiken.

Konst. bibliotekschef Erna Reutzer siger, at biblioteket holder sig til de store landsdækkende samt de lokale aviser. Der er ikke råd til alle aviser, der er færre borgere der læser avis på biblioteket, og Arbejderen er i øvrigt tilgængelig for alle via nettet. Hun ønsker heller ikke at tage imod et gratis prøveabonnement, da det er biblioteket, der tager stilling til, hvordan materialetilbuddet sammensættes.

Styrelsen skal tage stilling
Nu har avislæseren bedt Styrelsen for Bibliotek & Medier tage stilling til, om alsidigheden overholdes i Slagelse. Konst. bibliotekschef Erna Reutzer forventer ikke den rådgivende statslige instans har indvendinger, da Arbejderen stilles til rådighed via Internettet. - Vi abonnerer på Infomedia, en base med artikler fra en lang række aviser og tidsskrifter. Alene i Slagelse står 20 PC’er til rådighed for de læselystne. Hun erkender, at ikke alle er lige fortrolige med nettet eller de foretrækker at hygge sig med en avis og en kop kaffe i caféen. - Vi viser naturligvis gerne hvordan man bruger Infomedia, slutter Erna Reutzer.

Feedback vender tilbage til sagen, når Styrelsens udtalelse er modtaget.


HVAD ER INFOMEDIA?
Infomedia dækker ca. 400 danske medier i digital fuldtekst-format. 13 landsdækkende dagblade, 51 regionale og lokale dagblade, 219 ugeaviser, 95 fagblade og tidsskrifter, 12 nyhedsbureauer og 2000 danske webmedier. Slagelse Bibliotekerne har kontrakt, så borgerne har gratis adgang fra alle PC’er på bibliotekerne. Private kan også købe abonnement - se http://www.infomedia.dk/

Infomedia blev etableret i 2002 ved fusion af Politikens arkiv Polinfo og Berlingske Medias Avisdata. Infomedia er som Danmarks største artikelbase markedsledende aktør inden for media intelligence.


Leif P. Jørgensen

Ingen kommentarer: