mandag den 11. august 2008

Lyst til at læse noget nyt?

Sanne Christensen, Slagelse Bibliotek anbefaler
De bøger, som jeg ville tage med på den så berømte øde ø, er Tolkiens, Rowlings og Christies. Men, dem kender alle jo i forvejen, så de er ikke særlig sjove at anbefale. Jeg vil i stedet pege på:

Mark Haddon: Den mystiske sag om hunden i natten … om autistiske Christopher, der beslutter sig for at opklare, hvem der dræbte naboens hund. Bogen giver et rørende og tankevækkende portræt af en dreng, der er anderledes. Christophers tankegang er ubønhørligt logisk og konsekvent, men helt uegnet til vores verden. Man læser med tilbageholdt åndedræt, fordi man fornemmer de ting, Christopher ikke har forudsætninger for at forstå.

Jonathan Coe: Flipperklubben … om en flok børn der bliver unge i 70’ernes England. Hvis man selv er vokset op i 70’erne, kan den læses for nostalgien, men det er under alle omstændigheder en dejlig bog med personer, man kommer til at holde af og en historie, der får tårerne frem til tider. Der er en del 2 (The closed circle, endnu ikke oversat til dansk), der foregår i 80’erne, men den er desværre ikke nær så god.

Niels Brunse: Ramoth-Bezer … om Robert, der har fået agorafobi og ikke tør gå ud af sit hjem. Det er samtidig historien om en tysk adelsmand, der finder sagnbyen Ramoth-Bezer. Via en god ven får Robert fat i adelsmandens gamle manuskript om den skjulte by, hvor man kan leve evigt. I sit arbejde med manuskriptet tvinges Robert ud af sin isolation og frem til en ganske overraskende slutning.

Stefano Benni: Baol … om troldmanden Baol, der skal hjælpe en oprørsbevægelse med at finde beviser på, at den onde diktator manipulerer med virkeligheden. Og historien om hvorfor alle Baols venner og kærester er forsvundet fra ham. Lad jer ikke afskrække af, at den er registreret som ’science fiction’ i biblioteksbasen - der er ikke et rumskib eller en alien i miles omkreds, og det er en smuk bog.

Flemming Jensen: Vejledning i sælfangst … om en dansk folkeskolelærer, der sendes til Grønland for at undervise. Han har intet kendskab til landet, folket, traditionerne, sproget – kort sagt: ingen forudsætninger overhovedet udover en folkeskolelærereksamen. Flemming Jensen er kendt som bl.a. komiker, og det slår seriøst igennem i bogen, der er noget af det morsomste, der er udgivet på dansk.

Ingen kommentarer: