mandag den 11. august 2008

The American Invasion

Korsør havde i juli besøg af Explorer - et krydstogtskib med ca. 600 unge amerikanske passagerer mellem 17 og 23 år.

Skibet ankom tirsdag den 8. juli og sejlede igen den 11. juli om natten. Det var første gang et krydstogtskib opholdt sig i flere dage i Korsør. Skibet er et flydende universitet, og de unge tager et semester ombord, mens de sejler rundt på verdenshavene i 60 dage. Under besøget var der udflugter til bl.a. Folketinget, hvor de lokale politikere Troels Christensen (V) og John Dyrby (S) fortalte om det danske folkestyre. Nogle af de unge har været på virksomhedsbesøg, rundvisninger i byen og ture til København og Odense.

Gratis adgang
Korsør er den mindste destination på turen med Explorer, og vist det eneste sted, hvor biblioteket næsten er det første hus man møder på vejen væk fra skibet. Vi blev et regulært tilløbsstykke. Skibet har ganske vist Internetadgang, men det er dyrt at bruge det, så bibliotekets tilbud om gratis Internetadgang gav lange ventelister, og vi endte med også at åbne bibliotekets IT-under-visningslokale for the american invasion. Her administrerede de unge selv at fordele tiderne, så alle kom til. Der var hele tiden fyldt op og tillige nogle, der sad og ventede - og der var musestille.

Én af de unge fortalte os, at han ikke havde haft råd til at være på skibets Internet i den sidste måned! (3 timers brug kostede 100 $ - som p.t. svarer til 483 danske kroner). Derudover var der nogle af bibliotekets naboer, der ikke havde spærring på deres trådløse netværk, og unge med bærbare PC'er - nogle fancy små nogle - kunne derfor ses rundt om biblioteket, hvor de nu kunne fange et trådløst netværk.

Alle de unge mennesker var meget søde, høflige, tålmodige og taknemmelige. Og så vidt jeg har hørt gik de i folk med træsko på i Korsør by som helhed. De unge færdedes meget på alle torve og stræder og de var nemme at komme i snak med.

Bibliotek fik ros på TV
Torsdag aften havde TVØst en udsendelse fra Explorer, og her fik biblioteket megen ros for sin imødekommenhed - og nogle af personalerne fik også små gaver for deres hjælpsomhed. Men udover TV-omtale og ”verdensberømmelse” så var det en sjov uge, for de mange unge gav biblioteket nogle nye og uventede udfordringer, som alle syntes, det var sjovt at være med til at løse. Og det var tilmed en god oplevelse - ikke mindst at alle de, der var på arbejde/vagt kunne tale et andet sprog end modersmålet og dermed selv skabe en god kontakt til de unge.

Foto af Explorer venligst stillet til rådighed af Korsør Posten.
Marianne Løje

Ingen kommentarer: